JUJU | DIRA | MOK | EZZA

Thursday, 17 November 2011

si singa dan si buaya

setelah setahun setengah si singa dan si buaya terpisah dengan jarak yang jauh, kali ini si singa memberanikan diri mengambil keputusan untuk meluahkan perasaan yang lama terpendam..

SINGA : hei ! buaya, setelah setahun setengah awak tinggalkan saya..dan sekarang awak muncul semula dalam hidup saya buatt saya sentiasa terSENYUM, saya nak awak jadi orang yg terPENTING dalam hidup saya ... kali ini saya takan biarkan awak pergi tinggalkan saya lagi...

BUAYA : tapiii...saya tak ready lagii..

SINGA : just answer YES or NO ! if NO tolong jangan reply apa apa jawapan kat saya.

( sementara si singa menunggu dengan penuh harapan )


BUAYA : tolong jangan letakk syarat macam tuu.. saya justt tak ready.

SINGA
: okehh ! i've got dat answer..
pls dun ever contact me again.. tenkiu

BUAYA
: tapii..saya tetap nak contact awak....
( si singa hanya mendiamkan diri seribu bahasa dengan hati yang kecewa... )

hari hari mendatang si singa lalui dengan hari yang suram. kuatkan hati nya tuk hadapi semua yang telah tertulis. dan setiap kali tu jugakk si buaya bertanya khabar tapi tidak berbalas. si singa menganggap itu hanya dugaan bagi hari hari yang akan datang.. tiba tiba , suatu hari si buaya menghantar pesanan ringkas ...

" takpa lah kalu awak tanak reply..tapii saya nak cik singa tahu yang saya tetap nak contact awak untuk sentiasa mengingatkan awak. tahu awak dah besar, tapii saya mmg nak tetap contact awak. sila lunch dan jage diri okehh, jangan nak diet sampai tak makan !"


until now...si buaya still hantar pesanan ringkas dan dalam masa yang sama juga, si singa tersenyum sendiri dengan hati yang berharap suatu hari nanti si buaya tetap menjadi milik nyaa...


*p/s : tiada kaitan punn dgn sape2 ! :))


Saturday, 9 April 2011

the trees and the wild

lagu nih ade SOMEONE bagi kat saya. whoaa ! so sweet tengok videoclip nih .. korang! yukk ahh layan bersama saya dengan someone tuh ! hehe..
p/s : thank you to someone because give me dis song ! very appreciative for the first time I can be a very sweet song.


video

babysitter


setelah berapa lame menyepi akhir saya menyusul kembali. kali ini saya update blog kasi lagi lagi chantek ! hee.. tapi standard jerr.. ouh ! balik pada TITLE diatas .. yeahh! saya cuti study week selama dua minggu.. minggu pertama saya balik ke melaka jap ! asal nye balik naa STUDY , tapi bermula kerjaya saya menjadi babysitter.. comeyy kan bunyi nyer.. haha ! hari pertama agak memenatkan jugak tapi siyesly enjoy jaga budak. baby yang saya jage adalah anak abang saya. kira my first nephew laa.. NUR QISHA SOFEA , 5 BULAN..saya kasi tengok picture die okayy.

Wednesday, 9 March 2011

hasil karya saya ...




aku terjumpa lalang nih kat BROGA HILLs.. bentuk agak unik so aku try lah snap...hehe













ney pulak side time aku baru sampei kaki bukit BROGA HILLs.. aku saje take a rest then aku pandang langit.. tibe2 aku ternampak sepasang kasut kat ranting pokok tuh ! comel sangat then aku snap je laa...







sedang duduk santai , kelihatan kanak kanak terbiar sedang bermain main..













dalam kereta bukak tingkap dan terus shoot.. hehe.. kat PUTRAJAYA menghabiskan masa bersama teman..

tak bole tido ?


2.26 a.m still taa bole pejam mata neh! esok da lar kelas pagi2. tapi aku dah set awal2 alarm jam pukul 6.30 for aku sempat tuk solat subuh. agak bosan gak tengok FB time2 cam neh! sape jer yang online.. adehh! ape lagi aku bukak laa GOGGLE search for tip tidur dengan mudah! 1. Pergilah ke tempat tidur hanya bila mengantuk. 2.Jangan makan, menonton, membaca atau melakukan kegiatan lainnya 3.Lakukan relaksasi sebelum tidur untuk menghilangkan ketegangan dan melepaskan gangguan pikiran. so sekarang aku try nak praktik kan lah! hope succes laa eak.. haha! selamat malam semua..

having dinner

makan malam bersama sis azie di MEE BANDUNG MUAR.. agak lewat kami makan sebab tak terasa lapar sangat tadi. kami berdua pun jadi.. hehe.. aku makan char kueh tiaw...name jer kedai mee bandung tapi aku makan char kueh tiaw lak! belasah je laa sebab mee bandung aku kurang berminat sikit. ngee~ ramai gak orang kat kedai tuh! dengan orang berkaraoke bukan main laihh..layan kan jerr.. janji perut kami kenyang.. huhu =)